Archief
John de Kom

John de Kom

Aftellen naar wereldtitelgevecht voor Maassluise kickbokster

Tessa de Kom gaat zondag op voor een nieuwe wereldtitel. De Maassluise strijdt in Japan om het goud bij de grootste kickboksorganisatie ter wereld.

De Kom neemt het opnieuw op tegen Manazo Kobayashi. Afgelopen december versloeg zij de Japanse al in de strijd om de wereldtitel bij de kleinere organisatie Glory Enfusion, nu nemen ze het tegen elkaar op bij kickboksorganisatie Rise.

Mocht De Kom deze titel winnen, dan is zij de eerste westerling die zich 'Rise Queen' mag noemen. "Het is een grote eer om als westerling uitgenodigd te worden in de bakermat van de vechtsport en al helemaal voor de wereldtitel. Het is mij veel waard om deze titel te veroveren, omdat ik dan vaker naar Japan mag voor wedstrijden. Daar zijn vergeleken met Europa veel meer kickboksters in mijn gewichtsklasse. Uiteindelijk is het natuurlijk als atleet ook een fantastische kroon op mijn werk als ik bij meerdere organisaties tegelijkertijd wereldkampioen ben."

Voorbereiding

De Kom was de afgelopen periode op trainingskamp. Wekelijks trainde zij zes dagen met meer dan tien trainingsmomenten per dag. Zij en haar team gaan er vanuit dat Manazo en haar team er ook alles aan zullen doen om de titel te behouden. "Manazo is helemaal naar Nederland afgereisd om hier te trainen en zo meer van de 'Nederlandse school' mee te krijgen en dus haar kansen tegen mij te vergroten."

Crowdfunding

De Kom zit momenteel nog op school. Voorlopig werkt ze niet om zich te kunnen focussen op haar trainingen. Omdat kickboksen geen olympische sport is, bestaat er voor kickboksers geen vergoeding vanuit NOC*NSF of andere officiële instanties. Deze groep atleten moet het dus hebben van sponsors en particuliere donaties. Iedere donatie is welkom.

Categorieen:
Nieuws Sport Maassluis