Archief
WOS

WOS

Lierse Trobi volgens FunX beste producer van het jaar

De uit De Lier afkomstige producer Trobi (Bryan du Chatenier) valt bij de NPO FunX Music Awards opnieuw in de prijzen. Vandaag is hij verkozen tot beste producer van het jaar.

Trobi is volgens de jury op dit moment niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Hij heeft al met veel grote namen uit de scene gewerkt en de jonge producer bleef het afgelopen jaar maar knallen met tunes als Ome Duo en Love Song. Eerder viel Trobi ook al in de prijzen bij FunX.

"Bedankt iedereen voor het stemmen, ik hou van jullie", laat Trobi via zijn Instagram weten.

Trobi groeide op in De Lier en begon op negenjarige leeftijd met het maken van muziek. Geïnspireerd door het succes van Nederlandse dj's Afrojack en Hardwell, ging hij muziek maken in het genre EDM. Hij kwam vervolgens in aanraking met de muziekwereld via een vriend van zijn vader. Op zestienjarige leeftijd tekende de artiest een contract bij plantenlabel Spinnin' Records, waarmee hij toen de jongste artiest ooit was die bij het label tekende. Hij werd in 2016 genomineerd voor "Jongere van het jaar", een titel die hij niet won. Als house-dj maakte Trobi enkele succesvolle nummers, zoals een remix van Electric Elephants van Jay Hardway, In The Studio met Junglebae en Never Let You Down met Stevie Appleton. Hij bracht in 2018 ook een house-ep uit met de titel Be Free. Daarnaast stond hij op festivals als Tomorrowland, Mysteryland en het Amsterdam Dance Event.