Archief
112Maasmedia

112Maasmedia

Botsing op Maassluise Westlandseweg

Een aanrijding tussen twee auto's op de Westlandseweg in Maassluis heeft vrijdagochtend voor forse schade gezorgd. Eén van de bestuurders was mogelijk onder invloed van alcohol.

Een Mercedes reed op de kruising met de Uiverlaan tegen de zijkant van een Ford. Op het kruispunt wordt het verkeer geregeld met verkeerslichten. Twee personen zijn gecontroleerd in de opgeroepen ambulance. Een van hen moest voor verder onderzoek naar het ziekenhuis, hij had lichte verwondingen.

Beide automobilisten werden gecontroleerd op alcohol door middel van een blaastest. De automobilist die voor controle naar het ziekenhuis moest, was nuchter. De andere man blies een 'A'.. Dat staat voor ‘Alert’ en betekent dat hij mogelijk te veel heeft gedronken. De man moest voor een ademanalyse naar het politiebureau, maar weigerde daaraan mee te werken. Hij kreeg een rijverbod van 24 uur opgelegd. "Er is ook een proces-verbaal opgemaakt voor het weigeren van de ademanalyse", aldus een politiewoordvoerder tegen 112Maasmedia.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is volgens de politie nog onbekend. Beide voertuigen zijn meegenomen door een berger.