Archief
Google Streetview

Google Streetview

Wethouder strijdt voor flexwoningen aan Waellandweg in Monster

Er wordt toch nader onderzocht of er flexwoningen gebouwd kunnen worden op een perceel grond aan de Waellandweg nabij de Poeldijkseweg in Monster.

Dat was woensdagavond de uitkomst in de Westlandse gemeenteraad. Een motie om van dat onderzoek af te zien, werd door een kleine meerderheid verworpen (18-20).
Zowel de coalitie- als de oppositiepartijen stemden verdeeld. Coalitiepartijen GBW en VVD waren voorstander van schrappen, net zoals de initiatiefnemende oppositiepartijen LPF en Forum voor Democratie alsmede de Fractie Van Vliet; voorstander van onderzoek zijn coalitiepartij Westland Verstandig en de oppositiepartijen CDA, D66, GroenLinks, PvdA en ChristenUnie-SGP.

Praten met omwonenden

Wethouder Barend Rombout wil komende vrijdag met de naaste omwonenden in gesprek gaan en vervolgens ook tijdens een informatieavond komende dinsdag.
Hij schetste tijdens de raadsvergadering het beeld van een woonwijkje met veel groen en water, waar enkele tientallen flexwoningen komen (globaal tussen de 30 en de 50). "Het worden zeker geen portocabins, maar kwalitatief goede starterswoningen. En er komen op deze locatie géén statushouders, maar alleen Westlandse starters en Westlandse spoedzoekers", stelde Rombout met nadruk.