Archief
District 8

Verkeersregelaars op Wippolderlaan: 'Zeer uitzonderlijke situatie'

Het ongeluk dat woensdagmiddag plaatsvond op de Wippolderlaan zorgt ook donderdag nog voor wat verkeersdrukte. De regelkast van de verkeerslichten is kapot en dus staan er nu verkeersregelaars.

Een woordvoerder van de provincie Zuid-Holland spreekt over een 'zeer uitzonderlijke situatie'. "Gelukkig maken we dit niet vaak mee." Doordat de regelkast kapot is, doen de verkeerslichten het niet. Verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen. Ook zijn er rijbanen afgesloten. "Dit kan zorgen voor files", aldus de woordvoerder.

Een aannemer is gevraagd om zo snel mogelijk een noodvoorziening te treffen, zodat de verkeerslichten het weer doen. "We hopen dat dit vandaag (donderdag, red.) of uiterlijk morgen (vrijdag, red.) klaar is." Het is onbekend wanneer de regelkast weer gemaakt kan zijn.

Verkeerschaos

Het ongeluk vond woensdag even voor 17.00 uur plaats ter hoogte van de Laan van Wateringse Veld. Een automobilist wilde vanaf de Wippolderlaan oprijden in de richting van de A4. Door nog onbekende oorzaak schoot de auto met flinke snelheid over de middenberm en ramde aan de andere kant van de weg de regelkast van de verkeerslichten. Enkele meters verderop kwam de auto tot stilstand tegen de vangrail.

Ondanks de flinke schade kon de bestuurder zelf uit zijn auto komen. Hij is in de ambulance onderzocht en later naar een ziekenhuis vervoerd