Archief
WOS

WOS

Fietsen tegen ALS: in tien dagen van Naaldwijk naar Mont Ventoux

Edith Scheffers, Sjaak Scheffers en Ferry van den Berg fietsen met z'n drieën van Naaldwijk naar het topje van de Mont Ventoux om geld op te halen voor de strijd tegen ALS. Donderdagochtend was de start in Naaldwijk.

Na maanden van voorbereiding zijn ze van start gegaan. Sjaak Scheffers: "Wij doen op 8 juni mee met de Tour du ALS. Dat is een tocht in Frankrijk met een beklimming van de Mont Ventoux. Als extra sportieve uitdaging hadden we bedacht om vanuit Naaldwijk naar de Mont Ventoux te fietsen. Dat is een tocht van 1.250 kilometer. Die willen we in tien dagen afleggen. Wij zijn er helemaal klaar voor."

Het was nog een hele uitdaging om het materiaal op tijd geleverd te krijgen. De fiets van Edith Scheffers was er namelijk pas dinsdagochtend. Edith: "Het bleef spannend tot de laatste dag. Uiteindelijk heeft een medewerker van de fietsleverancier de fiets in Geleen opgehaald en in elkaar gezet. Daar ben ik super blij mee. "

Tien dagen aaneengesloten fietsten heeft Ferry van den Berg nog nooit eerder gedaan. "Ik ga ervan uit dat het gaat lukken, maar het wordt wel spannend."

De drie hebben een aantal voor- en meefietsers om hen bij te staan. De eerste dag wordt er al 230 kilometer afgelegd. Edith hoopt dat ze 's avonds op de camping aankomen waar 'hulptroepen' zorgen voor een maaltijd macaroni. Sjaak hoopt dat het weer meezit en ze geen lichamelijke mankementen krijgen. "Dat is een beetje de vrees die we hebben, want we horen wel meer dat het zitgedeelte van het lichaam heel wat te verduren krijgt."

Er is bij de start al ruim 40.000 euro opgehaald voor het goede doel.

Sjaak Scheffers was onlangs te gast in de WOS-talkshow Aan Tafel om te praten over zijn tocht. De uitzending is terug te zien via Uitzending Gemist op WOS.nl.