Archief

Eind dit jaar weer doorrijden op Woudseweg

Voor automobilisten tussen De Lier en Delft/A4 is het inmiddels een gegeven: al bijna twee jaar lang wordt er gewerkt aan de Woudseweg (N223). Maar het einde is in zicht.

Hoewel er op borden te lezen is dat de werkzaamheden 'pas' medio 2024 zijn afgerond, kun je voor de start van het nieuwe kalenderjaar alweer doorrijden. "Medio 2024 is de weg klaar zoals-ie moet zijn. Eind dit jaar is de hoofdverbinding beschikbaar voor het verkeer", legt contractmanager Gerrit Wierda uit. Werkzaamheden die in 2024 nog worden uitgevoerd zijn bijvoorbeeld het planten van bomen en struiken en het aanleggen van een toeristisch uitzichtpunt.

Google Streetview

Weekendafsluitingen

De afgelopen maanden ging de weg enkele keren volledig dicht. Afgelopen week zelfs het hele Hemelvaartsweekeinde - van woensdagavond tot en met maandagochtend. "We hebben de Heulbrug 'overlaagd' zodat die sterk genoeg is voor het verkeer dat er overheen gaat. En hij is ook breder, dus er is meer ruimte", zegt Wierda.

Daarnaast is ook de vorm van de nieuwe rotonde ter hoogte van de Molenlaan zichtbaarder. Die rotonde is nodig om het lokale verkeer naar de twee parallelwegen te leiden. Bewoners van 't Woudt kunnen daar bijvoorbeeld gebruik van maken.

Toekomstige situatie. Visualisatie Provincie Zuid-Holland

Er komen volgens Wierda overigens nog een paar weekendafsluitingen aan. "Er is straks nog een afsluiting nodig voor een nieuwe duiker bij Groeneveld, aan de westkant van de Heulbrug. En er komt nog een afsluiting als we het nieuwe asfalt aanbrengen." Meer informatie over de planning daarvan is te vinden op de website van de provincie Zuid-Holland.

Verkeersveiligheid

De provinciale weg is straks volledig aangepakt. Het gedeelte bij De Lier is jaren geleden al vernieuwd en ook het stuk tussen 't Woudt en de oprit naar de A4 is al enige tijd geleden aangepakt. De reconstructie van de weg was hard nodig, om 'm veiliger te maken. Op de weg gebeuren verhoudingsgewijs veel (zware) ongelukken.