Archief
WOS

WOS

Motormeiden toeren door de regio: 'Een eer om in de groep te rijden'

Misschien heb je ze het afgelopen weekend gezien of gehoord. Meer dan vijftig motormeiden reden een bijzondere motorrit door onze regio.

De tocht ging door Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland. Volgens motormeid Joyce Rijswijk stond de tocht in het teken van het aardbeienseizoen. "Als eindpunt hebben wij de Westlandse Aardbei. Daar kunnen we lekker genieten van het huidige aardbeienseizoen." In de groep waren zowel gevorderde als beginnende motorrijders. De deelnemers vonden het een eer om in de groep te rijden, ook al hadden sommigen er vooraf geen verwachting van.

Tekst gaat verder onder de video.

De Motormeiden aardbeienrit wordt op vijf plaatsen in Nederland gehouden. Elke route is rond de 100 kilometer met natuurlijk een bezoek bij de boer of tuinder en een mini-proeverij van de zoete zomerkoninkjes. Op sommige locaties wordt in de kas een kleine rondleiding gegeven.

Sandra Huysman van de Westlandse Aardbei: "De motormeiden wilden in eerste instantie dat we alleen een schaal met aardbeien buiten zouden neerzetten. Maar we hebben hen uiteraard binnen uitgenodigd voor een korte rondleiding. Het was heel bijzonder. Zo'n bezoek hadden wij nog niet eerder meegemaakt."

Zeker door het lekkere weer is het voor de organisatie een rit die voor herhaling vatbaar is.