Livestream Valto

Valto zet grote stap richting veldtitel

De korfballers van Valto hebben zaterdag een belangrijke stap gezet richting een mogelijk kampioenschap in de overgangsklasse. Directe concurrent Excelsior werd in De Lier met 18-13 opzij gezet.

Het duel tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst was vooral in de eerste helft spannend. Beide teams hadden veel last van de wind en konden - mede daardoor - de korf maar moeilijk vinden. Valto scoorde voor rust slechts vier keer, de gasten uit Delft deden het iets beter: 4-7. In de tweede helft was het Valto dat de klok sloeg en kwam Excelsior bijna niet meer in het stuk voor.

Dankzij de 18-13 overwinning heeft Valto op de ranglijst vier punten voorsprong op Excelsior, met nog maar drie wedstrijden te gaan. Mochten de Westlanders daadwerkelijk kampioen worden, dan is dat de tweede titel in 2023. Eerder werd Valto ook al kampioen in de zaal.

Opnieuw overwinning Ondo tegen concurrent

In dezelfde klasse was Ondo, dat het veldseizoen hervatte als hekkensluiter, opnieuw succesvol tegen een directe concurrent. Na de 17-14 zege op Koag enkele weken geleden, werd nu met 17-15 gewonnen van KCR. Daardoor staat Ondo nu op de zesde plaats.

De ploegen waren in 's-Gravenzande aan elkaar gewaagd. In de eerste helft had KCR een 4-6 voorsprong, maar bij rust was de stand gelijk: 6-6. Ondo begon beter aan de tweede helft, liep snel uit naar 11-7 en stond in het slot zelfs met 16-11 voor. Via 16-13 werd het dus 17-15./

Dijkvogels - Wion 13-20
Door de nederlaag tegen de concurrent is Dijkvogels gezakt naar de laatste plaats