WOS/Martijn Molenaar

Heren HV Westland spelen gelijk in degradatiekraker, dames verliezen weer

De hockeymannen van HV Westland hebben in de strijd tegen degradatie gelijkgespeeld tegen directe concurrent Voorne. In Hellevoetsluis werd het 4-4.

De Naaldwijkers kenden een goede eerste kwart. Na 17,5 minuten stond de ploeg uit Westland al met 0-2 voor. Daarna ging het nog beter voor de Westlanders. Al redelijk snel in het tweede kwart kwamen ze weer te scoren. HV Westland ging zo met een comfortabele 0-3 voorsprong de rust in.

Al drie minuten na de rust kwam Voorne terug tot 1-3 en niet veel later stond ook de 2-3 op het scorebord. In het laatste kwart kwam Voorne zelfs op gelijke hoogte. Maar niet lang daarna kon HV Westland er weer 3-4 van maken uit een strafcorner. Of het nog niet gekker moest worden, kwam Voorne weer terug met de 4-4. Dit bleek uiteindelijk de eindstand.

Met dit gelijkspel blijft het spannend onderin. HV Westland staat voorlopig op de tiende plek, met evenveel (13) punten en een beter doelsaldo dan Voorne. Hekkensluiter DES heeft twee punten minder. De onderste twee ploegen degraderen.

Dames winnen weer niet

De dames gingen van HV Westland gingen op bezoek bij IJssel. Nadat ze vorige week verloren van directe concurrent Pollux, wisten ze nu weer niet te winnen. Het werd 5-3 voor Ijssel. De dames staan nu op de tweede plaats in de tweede klasse. Die plek is aan het einde goed voor promotie. Met nog drie wedstrijden te gaan volgt Pollux op vier punten.