Paul Vis

Handbalsters Quintus op achterstand in tweeluik

De handbaldames van Quintus zijn de strijd om de vijfde plek in de eredivisie begonnen met een nederlaag. De ploeg uit Kwintsheul verloor in Sittard met 30-23 van V&L.

Quintus liep het grootste deel van de wedstrijd achter de feiten aan. Bij rust had de thuisploeg al een forse marge opgebouwd: 15-5. In de tweede helft was het verschil zelfs dertien doelpunten. In de slotfase kwam Quintus nog iets terug, maar een overwinning zat er nooit echt in.

Door de nederlaag moet Quintus over twee weken in eigen huis zeven doelpunten goedmaken om de vijfde plek in de eredivisie te bemachtigen.

Heren Quintus derde in eredivisie

De heren van Quintus zijn het seizoen in de eredivisie als nummer 3 geëindigd. Zaterdagavond werd de laatste wedstrijd afgesloten met een 23-30 zege op Feyenoord. Quintus heeft evenveel punten als Hellas, maar de Hagenaars zijn tweede geworden op basis van het onderling resultaat.