Archief
Google Maps

Google Maps

Mogelijk toch flexwoningen op locatie Poeldijkseweg / Waellandweg

Het Westlandse college van B en W wil de mogelijkheid van flexwoningen op de locatie Poeldijkseweg/Waellandweg in Monster toch onderzoeken. De locatie bij de rotonde Zwartendijk is wel definitief van de baan.

Het collegebesluit heeft de woede opgewekt van de gemeenteraadsfracties van LPF en Forum voor Democratie, die tijdens de komende raadsvergadering een motie indienen om het besluit ongedaan te maken.

In maart nam de gemeenteraad met 28 tegen 11 stemmen een motie aan waarin het college werd gevraagd de ontwikkeling van flexwoningen aan de Poeldijkseweg in Monster, de Opstalweg in Naaldwijk en de Heulweg in Wateringen direct te staken. Weliswaar was er enige discussie of het om drie of vier locaties ging - de gemeente had in Monster twee plekken in gedachten - maar in de aangenomen motie wordt alleen gesproken over 'Poeldijkseweg Monster'.

Het college heeft het nu over deellocaties in Monster en dat steekt LPF en FvD. Ze vinden het niet van betrouwbaar bestuur getuigen als er eerst gesproken wordt te stoppen op de desbetreffende locaties en nu toch verder te gaan "onder het mom van een deellocatie". Bovendien blijven de omwonenden van de locatie Poeldijkseweg/Waellandweg nog langer in onzekerheid, terwijl hen duidelijkheid is beloofd, aldus de fracties.

Het college besloot deze week, twee maanden na het aannemen van de motie, aan de raadsuitspraak gevolg te geven, maar het gedeelte bij de Waellandweg/Poeldijkseweg wel verder te onderzoeken. Bij de Opstalweg in Naaldwijk, de Heulweg in Wateringen en de rotonde bij de Zwartendijk in Monster komen dus geen flexwoningen. Verder is de voorgenomen locatie aan de Poeldijkseweg in Wateringen door het college voorlopig geschrapt. Gebleken is dat die locatie een dusdanig hoge archeologische waarde heeft, dat deze niet op korte termijn geschikt is voor het plaatsen van flexwoningen.

De bewoners van alle locaties zullen per brief op de hoogte worden gesteld. De bewoners van de locatie Waellandweg/Poeldijkseweg zullen volgens het college actief betrokken worden bij het onderzoek, onder meer via een bewonersbijeenkomst.