Archief
WOS/Jelle Gardien

WOS/Jelle Gardien

Lierse David N'Guessan basketbalt in USA: 'Mijn droom is de NBA'

David N'Guessan speelt al een aantal jaren in Amerika, nu bij Kansas State Wildcats. Dat team speelt in een van de beste competities van Amerika. Maar het begon voor David allemaal op een basketbalveldje in De Lier.

"Ik ben hier geboren en opgegroeid. Dus ik voel me nog altijd verbonden met De Lier", aldus N'Guessan. Hij heeft een paar weken vrij en dus is hij weer even bij zijn ouders in De Lier. Vorige week bezocht hij ook zijn broer Lucas, die als basketballer succes heeft in Spanje. David raakte geïnspireerd door zijn broer en wilde het ook ver schoppen als basketballer. "Mijn broers en ik gingen hier vaak samen basketballen", vertelt hij. Hij doelt op het basketbalveldje langs de Lierse Sportlaan.

Tekst gaat verder onder de video.

Amerika

David begon met basketballen bij Westland Stars. Daarna ging hij met zijn broers naar Lokomotief Rijswijk. Daar werd hij opgepikt door scouts uit Amerika. Na aankomst in Amerika had hij even nodig om te wennen. "School moest ik natuurlijk ineens in het Engels doen. Dat was zeker niet makkelijk in het begin, maar na een tijdje pas je je aan en gaat het een stuk makkelijker."

En dat leverde succes op, want kort geleden deed hij mee aan March Madness. Dat is een groot toernooi waar de beste universiteitsteams het tegen elkaar opnemen, live uitgezonden op ESPN. "Dat was heel gaaf om mee te maken. Dat we het zo ver geschopt hebben was heel mooi", aldus N'Guessan. Zijn team wist de kwartfinales te behalen, maar strandde daar tegen de Florida Atlantic Owls.

NBA

De studie van N'Guessan loopt dit jaar ten einde. Hij droomt ervan om daarna in actie te komen bij de NBA, de grootste basketbal competitie van de wereld. "Daar droom ik al sinds kleins af aan van. Als ik dat niet haal, wil ik ergens anders professioneel spelen. Bij mijn broer in de ploeg zou ook heel mooi zijn."

David N’Guessan