Archief
WOS/Bart van der Helm

WOS/Bart van der Helm

Strandopening in Hoek van Holland pakt groots uit

Op Hemelvaartsdag wordt het strandseizoen in Hoek van Holland traditiegetrouw geopend. Dit jaar is de opening groter dan ooit tevoren. Een groot onderdeel van de strandopening is de braderie, en die was dit jaar niet op de parkeerplaats maar een stukje door de duinen.

De organisatie van de strandopening pakt groter uit dan ooit. Er zijn meerdere festivalterreinen en strandclub Royal pakt ook groter uit dan vorig jaar met artiesten zoals Donnie en Emma Heesters. Op al deze festiviteiten komen veel bezoekers af. Gelukkig rijdt voor al deze bezoekers de metro sinds dit jaar helemaal naar het strand. De RET heeft er speciaal voor de strandopening voor gezorgd dat er 8 metro's in het uur rijden. En daar zijn de bezoekers blij mee. "Het is helemaal top geregeld zo", zegt een van de bezoekers. "Ik vind het sowieso heel gezellig geworden in Hoek van Holland, als ik niet zo oud was dan was ik hier naartoe verhuisd", lacht ze.

Westlandse strandopening

Voor het eerst wordt er dit jaar ook in 's-Gravenzande een feest georganiseerd rond de strandopening. Twee ex-medewerkers van Beachclub Breez organiseren het festival Zeevonq Outdoor (23+). "De allereerste Westlandse strandopening", stelt Nina van der Knaap trots.