Archief

'Achterhek' bij Heulse Jumbo blijft nu daadwerkelijk open

Het hek op het parkeerterrein van supermarkt Jumbo aan de zuidkant van het Kwintrum in Kwintsheul blijft nu echt open. Het gaat om een proef van een jaar.

Dit is de uitvoering van een mondeling akkoord dat begin februari werd bekendgemaakt door wethouder Pieter Varekamp. De ondertekening van de afspraken heeft ruim drie maanden op zich laten wachten. Die lange duur leidde vorige week tot scherpe vragen aan de wethouder door Peter Duijsens (Westland Verstandig) tijdens een commissievergadering. Varekamp zei verbaasd te zijn dat de hekken nog dichtgingen.

Er is al jaren sprake van een hoge parkeerdruk in de omgeving van de supermarkt. Begin februari is aangegeven dat uit tellingen is gebleken dat deze parkeerdruk zich vooral aan de achterzijde van de supermarkt voordoet.

"Om die reden is toen afgesproken met de heer Koornneef dat zijn parkeerterrein (aan het Kwintrum) aan de achterzijde van de supermarkt permanent opengesteld wordt voor omwonenden en bezoekers", brengt de wethouder in herinnering in een dinsdag naar raadsleden verstuurd memo. "Vandaag zijn de afspraken rondom de openstelling ondertekend en dat houdt in dat het hek vanaf vandaag voor de proefperiode van één jaar opengesteld wordt voor bezoekers en omwonenden.

De gemeente verwacht dat hiermee is voorzien in voldoende parkeerplaatsen op deze locatie. "We zullen periodiek tellingen houden om te kijken of dit ook klopt. Na één jaar zal de proef worden geëvalueerd", aldus Varekamp

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland