Archief
WOS

WOS

Strandopening groter dan ooit: 'Metro gaat acht keer per uur rijden'

Hemelvaart staat voor de deur en dat betekent dat onder meer in Hoek van Holland het strandseizoen weer geopend wordt. De opbouw daarvan is al in volle gang. En: dit jaar met de metro tot de 'voordeur'.

Het terrein van het Royal Festival is groter dan ooit. "We gaan van één naar vijf podia. Ons terrein is twee keer zo groot", aldus Somar Kap van de organisatie. Het festival staat voor het eerst los van Beachclub Royal. "Dus bezoekers van de braderie kunnen daar gewoon een kopje koffie drinken."

Het festival is de laatste jaren hard gegroeid. 25 jaar geleden werd het voor het eerst georganiseerd in een kleinere setting. "Het is begonnen met een container op het strand en de bierkratten gingen toen nog door het terrein heen", vertelt Kap. "Dat is nu uitgegroeid tot een evenement van 12.000 bezoekers."

Tekst gaat verder onder de video.

Metro aan Zee

Er wordt veel drukte verwacht in Hoek van Holland tijdens de strandopening. Dat komt mede door de metrolijn die nu pas bij het strand eindigt. Vervoerbedrijf RET is klaar voor de drukte. "We gaan acht keer per uur rijden met de metro. Ieder voertuig kan 500 mensen vervoeren, dus dan kunnen we 4.000 mensen per uur vervoeren", aldus Maurice Unck, algemeen directeur van de RET.

's-Gravenzande: Zeevonq

Voor het eerst wordt er dit jaar ook in 's-Gravenzande een feest georganiseerd rond de strandopening. Twee ex-medewerkers van Beachclub Breez organiseren het festival Zeevonq Outdoor (23+). "De allereerste Westlandse strandopening", stelt Nina van der Knaap trots. "Wij gaan voor een iets minder massaal feest. Dus gewoon een gezellig feestje voor een Westlandse doelgroep", vult Rosita Grootscholten aan.