Archief
WOS

WOS

Werknemers Stroomopwaarts in korte staking

Werknemers van de sociale werkvoorziening Stroomopwaarts in Maassluis hebben maandag aan het begin van de middag kort hun werk neergelegd. Zij zijn ontevreden over de huidige cao.

Van 12.00 tot 14.00 uur werd er niet gewerkt. In plaats daarvan werd een spel gespeeld om te laten zien wat de impact van de prijsstijgingen is op het dagelijks leven van de werknemers. Bij Stroomopwaarts werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Tekst gaat verder onder de video.

De actie is geïnitieerd door vakbonden CNV en FNV. Zij vragen aandacht voor 'de nijpende financiële positie' van de werknemers die vallen onder de cao's Sociale Werkvoorziening en Aan de Slag. Volgens de vakbonden lukt het niet om de cao's open te breken. "Door de torenhoge inflatie kunnen veel mensen uit deze sector hun rekeningen niet of bijna niet meer betalen. Dagelijks ontvangen wij hierover verontrustende signalen van werknemers. Het gaat hierbij vaak om zeer kwetsbare mensen, die niet meer weten hoe het verder moet", zegt bestuurder Nico Foppen van CNV. De vakbonden willen onder meer dat alle lonen met 10,15 procent stijgen.

Categorieen:
Nieuws Economie Maassluis