Archief
Werkgroep Erfgoedbescherming

Werkgroep Erfgoedbescherming

Eerste historische centrumbord geplaatst

Het eerste Westlandse historische centrumbord staat sinds maandagmorgen op het Wilhelminaplein in Naaldwijk.

Wethouder Barend Rombout onthulde het bord waarop de geschiedenis van Naaldwijk staat bij de waterpomp op het plein. Binnen twee jaar zullen alle elf dorpen binnen Westland zo’n geschiedenisbord in het centrum krijgen.

De plaatsing is een initiatief van de werkgroep Erfgoedbescherming Westland, waarin alle Westlandse historische verenigingen participeren. Primair doel is om het weinige erfgoed in het Westland te beschermen, maar ook om Westlanders en toeristen beter bekend maken met de geschiedenis van de dorpen en de monumenten die er te vinden zijn. Op het bord staat een barcode, waarmee een historische rondwandeling in het dorp gemaakt kan worden.

De centrumborden zijn het tweede deel van een project van de werkgroep Erfgoedbescherming Westland. Deel één was het aanbrengen van monumentenbordjes op de gemeentelijke monumenten. Dat is nog niet geheel afgerond. Momenteel is de werkgroep bezig met een tweede reeks van zo'n 60 stuks, waarna in het najaar de laatste bordjes zullen worden aangebracht.

Deze zomer meer borden

De volgende centrumborden volgen snel, zegt Gustaaf van Gaalen van het Westlands Museum. "We zijn bezig met Monster en Ter Heijde, we verwachten dat dat van de zomer gebeurt en ook Honselersdijk zal waarschijnlijk deze zomer plaatsvinden. En dan in de rest van het jaar en volgend jaar gaan we de andere dorpen van zo'n bord voorzien."

Beluister het hele gesprek met Gustaaf van Gaalen:

Categorieen:
Nieuws Algemeen Westland