Archief
Signbiblio

Signbiblio

Sportnieuws: Chardon tweede in Windsor

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Paardensport - IJsbrand Chardon heeft tijdens de landenwedstrijd op de Royal Windsor Horse Show in Engeland zilver gewonnen. De menner uit Den Hoorn moest genoegen nemen met de tweede plek achter de ongenaakbare Australiër Boyd Exell. Het Nederlandse team eindigde wel bovenaan in het landenklassement.
Chardon begon de wereldbekerkwalificatiewedstrijd met een vierde plaats in de dressuur. Door een goede marathon klom de Midden-Delflander naar plaats twee in het tussenklassement achter Exell, die de dressuur en marathon won. In de vaardigheid was Chardon de enige vierspanrijder die de balletjes op de kegels hield. Met slechts minimale overschrijding van de toegestane tijd werd hij winnaar van het laatste wedstrijdonderdeel en uiteindelijk tweede in het sterke deelnemersveld.

WOS Sport belde zondag met Chardon:

Donderdag

Voetbal - Katwijk-aanvaller Killian van Mil vervolgt zijn loopbaan in Denemarken, meldt mediapartner Omroep West. De 23-jarige buitenspeler uit Monster heeft een contract voor twee jaar getekend bij Akademisk Boldklub. Die club speelt op het derde niveau van Denemarken. Van Mil kwam in de winter van 2020 over van Jong ADO.

Tennis - Arantxa Rus is klaar op het WTA-toernooi in Rome. De 32-jarige Monsterse verloor in de eerste ronde van de Italiaanse Camila Giorgi: 4-6, 6-2 en 6-3. De wedstrijd was pas na middernacht afgelopen.

Woensdag

Voetbal - SV Den Hoorn heeft in de eerste klasse B twee punten in mindering gekregen. Dat heeft de KNVB deze week besloten De club had eerst één punt in mindering, maar ging daartegen in verweer. De straf volgt na ongeregeldheden tijdens de gestaakte wedstrijd tegen streekgenoot Velo. Die wedstrijd wordt op dinsdag 16 mei uitgespeeld.

Voetbal - SV Den Hoorn heeft zich voor komend seizoen versterkt met Rayen Clemensia. De 19-jarige aanvaller speelde in de jeugd al voor de club, maar vertrok begin 2022 jaar naar Griekenland. Dit seizoen komt hij uit voor Alexandria '66

Dinsdag

Wielrennen - Minke Bakker komt voorlopig niet in actie. De 26-jarige renster uit Monster raakte afgelopen weekend tijdens de GP Eco-Struct betrokken bij een valpartij en moest daarna opgeven. Uit onderzoek bleek dat Bakker haar sleutelbeen heeft gebroken. Maandag moest zij onder het mes, de komende tijd staat in het teken van herstel.

Tennis - Arantxa Rus heeft het hoofdtoernooi bereikt van het WTA-toernooi in Rome. De 32-jarige speelster uit Monster versloeg in Italië de Française Elsa Jacquemot: 6-1 en 6-3.

Maandag

Tennis - Arantxa Rus heeft op het WTA-toernooi in Rome de tweede kwalficatieronde bereikt. De 32-jarige Monsterse versloeg op het Italiaanse gravel Despina Papamichail uit Griekenland in twee sets: 6-2 en 6-1.

Voetbal - Wesley Korving voetbalt komend seizoen in de selectie van SV Honselersdijk. Daarmee keert de 18-jarige speler terug op het oude nest. Korving voetbalde tot de D1 op De Strijphorst en maakte daarna de overstap naar Westlandia. Daar kende hij in het afgelopen jaar veel blessureleed.

SV Honselersdijk