Archief

Quintus moet titel aan Houten laten

De handballers van Quintus kunnen de titel in de eredivisie vergeten. Na de 26-35 nederlaag tegen Houten is de koploper met nog één wedstrijd te gaan niet meer in te halen.

De Heulenaars hadden nog een kleine kans om Houten, de meest constante ploeg dit seizoen, bij te halen. Bij een overwinning was Quintus op twee punten gekomen van de koploper. En dan had Houten volgende week opnieuw moeten verliezen, terwijl Quintus dan een nieuwe overwinning nodig had. Maar zover kwam het dus niet.

In Kwintsheul ging het ongeveer een kwartier lang gelijk op, daarna nam Houten de leiding. De gasten uit de provincie Utrecht gingen met een marge van drie rusten: 13-16. In de tweede helft breidde de koploper het verschil uit naar vijf doelpunten voorsprong, maar later kwam Quintus weer iets terug. Maar echt in de problemen kwam Houten niet, sterker het liep in het slot van de wedstrijd opnieuw weg.

Door de nederlaag kan Quintus, dat volgende week Feyenoord treft, maximaal tweede worden. Ook een vierde plek is in principe nog mogelijk. Houten mag gaan spelen om promotie naar de BeNe-League.

Verslaggever Martijn Molenaar sprak na afloop met speler Rick van Ravesteijn:

Verlies dames Quintus en Velo

In de kampioenspoules van de eredivisie bij de dames ging zowel Quintus (29-34 tegen VOC) als Velo (35-21 bij V&L) onderuit. Voor beide ploegen maakt dat voor de stand niets uit. Velo was al verzekerd van plek 2 in de poule en gaat met SEW strijden om de derde en vierde plek in de eredivisie. Quintus eindigt in de poule op plek 3 en speelt de komende twee weken tegen V&L om de vijfde en zesde plek in de eredivisie.

Quintus 2 hoopt op langer verblijf eerste divisie

De dames van Quintus 2 wonnen zaterdagavond knap met 19-29 bij Westsite en hebben daarmee nog kans om degradatie uit de eerste divisie te ontlopen. De ploeg staat op de een-na-laatste plaats en moet ten minste één plek stijgen om zich te handhaven. Met nog één wedstrijd te gaan is de achterstand op ZVBB'21 en Foreholte één punt. Volgende week speelt Quintus 2 tegen het al gedegradeerde de Tukkers, terwijl ZVBB'21 de nummer 3 treft.

Alle uitslagen

Heren
Eredivisie
HV Quintus - The Dome /Handbal Houten 26-35

Eerste divisie
HV Quintus 2 - Handbal Houten/ Utrecht 2 28-35

Dames
Play-offs eredivisie
19.00 HV Quintus - VOC 29-34
21.00 V&L - Velo 35-21

Eerste divisie
20:30 Westsite - HV Quintus 2 19-29