WOS/Peer Verweij

Monster kampioen na zege op Verburch

Sportclub Monster is kampioen van de derde klasse B. In een zonovergoten en sfeervol Poeldijk won het met 0-2 van Verburch.

De eerste helft was vooral aftasten met weinig kansen. Monster controleerde de wedstrijd. Verburch hield defensief de druk erop. Er waren twee grote kansen. Op aangeven van Thijme van der Arend kopte Jurgen Warbout voorlangs. En na een voorzet van Keke Stam zag Jordi van Maanen zijn kopbal op de lat uiteen spatten. Het begin van de tweede helft zette de wedstrijd volledig op zijn kop. Een eigen doelpunt van Verburch en een benutte strafschop van spits Van Maanen besliste het duel binnen vijf minuten. Na die sensationele openingsminuten van de tweede helft kwam er weinig gevaar meer van de kant van Verburch.

Iets wat zich lang aankondigde is nu dus gebeurd. Monster is kampioen van de derde klasse B en keert na vier seizoenen terug in de tweede klasse. De ploeg stond al vrijwel het gehele seizoen bovenaan en verloor vorige maand pas voor het eerst. Het was dus niet de vraag of, maar wanneer Monster kampioen zou worden.

Na afloop sprak verslaggever Peer Verweij met assistent-trainer Marc Dijkhuizen:

Excelsior Maassluis wint voor het eerst sinds maart

Excelsior Maassluis heeft weer een lichtpuntje in de duisternis gevonden. Na vijf nederlagen op rij won het zaterdagmiddag van directe concurrent OFC met 3-1. Excelsior kwam op voorsprong in de tweede helft via Giovanni da Fonseca. Diezelfde Da Fonseca was daarna weer trefzeker met een intikker. Het leek nog spannend te worden na een aansluitingstreffer van de ploeg uit Oostzaan. Maar Pieter Langendijk schoot de bevrijdende 3-1 in de blessuretijd binnen.

Excelsior Maassluis komt nu gelijk in punten met TEC. Maar die ploeg heeft een wedstrijd minder gespeeld. Er zijn nog twee speelrondes in de tweede divisie. De degradatiestrijd van Excelsior gaat volgende week verder tegen Jong Sparta.