Carry Wilmink

Bersee en Jongerius winnen in Ter Heijde

De wedstrijd over 10 kilometer in de Omloop Ter Heijde kreeg vrijdagavond twee vertrouwde winnaars: Dominic Bersee en Marlies Jongerius, beiden uitkomend voor de Westlandse atletiekvereniging Olympus '70.

Bersee had tijdens de eerste ronde van 5 kilometer nog het gezelschap van Carsten Kok (Fortius) en Reinout Polders uit Den Hoorn. In de tweede ronde trok Bersee de wedstrijd naar zich toe en zegevierde hij in 34.42 na de twee ronden door de duinen en over het strand. Polders werd tweede en Kok derde. Daarachter finishte de winnaar van vorig jaar, triatleet Christiaan Solleveld uit ’s-Gravenzande.

Bij de vrouwen was Marlies Jongerius uit Wateringen oppermachtig. Zij kwam in 40.43 over de eindstreep. Hendrike Oosterhof (Hague Road Runners) werd tweede in 43.00.

Marlies Jongerius Carry Wilmink

De wedstrijd over 5 kilometer werd onderweg getroffen door een intense regenbui. Deze afstand werd in een eindsprint beslist. Stef Kortekaas van Olympus '70 won in 19.44, vlak voor Marley Robinson.
De uit De Lier afkomstige Marit Hoogenraad was de snelste vrouw, in 23.04.