Archief

Mogelijk financiële steun voor vrijwilligersorganisaties

Burgemeester Bouke Arends van de gemeente Westland is er best voor te porren om organisaties zoals Oranjecomité’s te laten ondersteunen bij vergunningsprocedures.

Die bereidheid sprak hij donderdagavond uit in een commissievergadering van de gemeenteraad. De fracties van CDA en VVD stelden dat de, veelal uit vrijwilligers bestaande, besturen hebben aangegeven vaak geconfronteerd te worden met veel 'invulwerk' van formulieren bij de aanvragen van de vergunningen. "Ook het invullen van de verkeers- en veiligheidsplannen vraagt veel inspanning van de vrijwilligers. Vaak geen experts bij dit soort invuloefeningen."

Deze fracties willen graag dat de gemeentelijke organisatie deze besturen tegemoet komt. "Kunt u een klein bedrag vrijmaken wat besteed kan worden om benodigde expertise in te huren (verkeersexperts/veiligheidsexperts) door wie de besturen geholpen kunnen worden om de plannen 'vergunninggereed te maken?", aldus CDA en VVD.

Arends constateert ook dat organisaties regeldruk ervaren, onder meer met betrekking tot verkeersmaatregelen bij evenementen. Hij is aan het onderzoeken of de vrijwilligersorganisaties hulp kunnen krijgen van een deskundige op het betreffende gebied. "Maar ik vrees dat het wel iets meer zal zijn dan een klein bedrag", aldus de burgemeester.

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland