Archief
WOS

WOS ontvangt twee nominaties voor Lokale Media Awards

De radio-uitzending van de WOS 50 en presentator Jelle Gardien zijn beide genomineerd voor de Lokale Media Awards 2023.

De WOS 50 kende afgelopen december alweer de vijfde editie. Op basis van stemmen van luisteraars wordt een hitlijst met de populairste nummers uit of over Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland samengesteld. De uitzending is genomineerd in de categorie 'audio'. "Geen opgepoetste commerciële muziekproductie, maar aandacht voor muziek uit de omgeving. Gepassioneerd, rauw, lokaal en daarmee van een ongelofelijke schoonheid", schrijft de jury.

Jelle Gardien presenteert het WOS Nieuws Weekoverzicht. Ook is hij te zien in de talkshow Aan Tafel. Hij is genomineerd in de categorie presentatietalent. "Jelle staat stevig met beide benen op de grond en midden in de actualiteit, en eist direct de volle aandacht op", aldus de jury.

De Lokale Media Awards worden jaarlijks georganiseerd door NLPO, de koepelorganisatie voor de Nederlandse Lokale Publieke Omroepen. De NLPO wil hiermee de professionalisering en innovatie in de sector zichtbaar maken. Op vrijdag 9 juni zal tijdens een feestelijke avond duidelijk worden welke inzendingen uiteindelijk beloond worden met een award.