Archief
Jolanda van Wijhe

Jolanda van Wijhe

Programma Waterpop 2023 bekend

De organisatie van het gratis festival Waterpop heeft bekendgemaakt welke bands dit jaar optreden. Onder andere Eut en The Scratch staan op het podium in het Wateringse Hofpark.

Eut is een Nederlandse popgroep die in 2016 ontstond op de popopleiding van het Conservatorium van Amsterdam. De band maakt op de jaren negentig geïnspireerde liedjes met een energieke houding die ze zelf als postpop omschrijven. In 2017 kwam hun debuutsingle Supplies uit en niet lang daarna werd de groep door radiozender NPO 3FM opgenomen in het Serious Talent-programma. De Ierse akoestische metalband The Scratch is een andere grote naam. De band begon als een grappig experiment in een keuken, maar is inmiddels vrij serieus. In 2018 bracht The Scratch een eerste EP uit, in 2020 volgende het debuutalbum.

Waterpop is ook dit jaar verspreid over twee dagen: vrijdagavond (18.00-23.00 uur) 21 en zaterdag (12.00-23.00 uur) 22 juli. De volledige programmering zie je in onderstaande afbeelding. Waterpop is gratis te bezoeken.