Archief
District8

District8

Politie schiet verdachte na achtervolging neer in Den Hoorn

De politie heeft begin woensdagmiddag, na een lange achtervolging, een verdachte neergeschoten op de Gantel in Den Hoorn.

De achtervolging van een auto met een Frans kenteken ging door de regio's Rotterdam en Den Haag. Op de A15 ter hoogte van Barendrecht reed de automobilist asociaal, negeerde een stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor, aldus District8. Op de A4 ter hoogte van Den Hoorn ging de automobilist van de snelweg af. Kort erna stopte de verdachte en reed hij achteruit in op de achtervolgende agenten. Eén van hen zag zich genoodzaakt een schot te lossen. De verdachte raakte daarbij gewond en is voor behandeling naar een ziekenhuis vervoerd.

Direct werden de hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, gealarmeerd. De verdachte is op straat behandeld en hierna met spoed, onder begeleiding van de politie, vervoerd naar het ziekenhuis. De politie is meegereden. De auto van de verdachte staat tegen de railing van een brug waar deze tot stilstand is gekomen. De Rijksrecherche onderzoekt het schietincident.

Heb jij iets meegekregen van de achtervolging en de schietpartij? Neem contact met ons op via nieuws@wos.nl of het 'tip ons'-formulier.