Archief
gemeente Maassluis

Ontwikkelingen woningen Maassluise Burgemeesterswijk officieel van start

De komst van 312 nieuwe woningen in de Burgemeesterswijk in Maassluis is weer een stap dichterbij. De gemeente en woningcorporatie Maasdelta tekenden daar woensdag een overeenkomst voor.

De woningen komen op de plek van de Burgemeester Zaneveldflats en in het zogenoemde voorzieningenveld. De woningen zijn verdeeld in 50 procent sociale huur, 13 procent middeldure huur en ongeveer 10 procent koop tot de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) grens. De overige koopwoningen vallen boven de NHG-grens. Alle bestaande 248 woningen worden gesloopt.

Vanwege de krapte op de woningmarkt, de oplopende behoefte aan betaalbare woningen en de vraag naar woningen voor ouderen, hebben de gemeente Maassluis en Maasdelta onderzocht hoe de laatste fase van de Burgemeesterswijk in deze behoefte kan voorzien. Daardoor zijn de eerdere plannen van het bouwprogramma aangepast.

"Ik ben er trots op dat we samen met Maasdelta de plannen hebben kunnen aanpassen en door het toevoegen van voorzieningenveld er meer ruimte komt om meer woningen te bouwen", aldus wethouder Sjoerd Kuiper. "Het is goed nieuws voor de woningzoekenden dat we meer (betaalbare) woningen gaan bouwen."

Sloopbesluit

De bewoners van de Burgemeester Zaneveldflats waren al op de hoogte dat Maasdelta van plan is hun woongebouw te slopen. Maasdelta heeft nu ook een sloopbesluit genomen voor de Burgemeester Zaneveldstraat 2-216. Het sloopbesluit voor de Burgemeester Zaneveldflat 218-496 verwacht Maasdelta in de eerste helft van 2025 te nemen. Dit sloopbesluit wordt pas genomen, nadat de meerderheid van de bewoners van de eerste Zaneveldflat een nieuwe woning gevonden heeft.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis