Archief
Verkeerspolitie Rotterdam

Verkeerspolitie Rotterdam

Maassluizer met bijna 250 kilometer per uur over A15

Een 21-jarige automobilist uit Maassluis moet voor de rechter komen omdat hij op de A15 bij Rotterdam meer dan twee keer zo hard reed als toegestaan.

De maximaal toegestane snelheid daar is 100 kilometer per uur. De meetapparatuur van de politie sloeg uit naar 247 kilometer per uur, meldt mediapartner Rijnmond.

De politie stond maandagavond met een laser snelheidsmeter langs de snelweg, toen in een flits een Audi S7 Sportback passeerde. Deze sportwagen heeft indrukwekkende specificaties: van 0 tot 100 in nog geen zes seconden. Topsnelheid: 250 kilometer per uur. Voor minimaal 90 duizend euro is-ie van jou. Kost wat, maar dan heb je ook wat.

Het display van de meter gaf 247 kilometer per uur aan, daar waar 100 kilometer per uur op dit deel van de A15 de maximumsnelheid is. Een motoragent zette direct de achtervolging in.

Het lukte uiteindelijk om de sportwagen langs de kant te zetten. De 21-jarige Maassluizer bleek de Audi te hebben gehuurd. De auto is in beslag genomen.

De man heeft zijn rijbewijs moeten inleveren en staat binnenkort voor de rechter. Het verhuurbedrijf kan zijn auto bij de Rotterdamse politie ophalen, heeft een woordvoerder aan Rijnmond laten weten.

Categorieen:
Nieuws 112 Maassluis