Archief
WOS

Bonden en Albert Heijn eens over nieuwe cao

Vakbonden CNV en FNV zijn het met supermarktketen Albert Heijn eens geworden over een nieuwe cao voor de distributiecentra. Daarmee lijkt snel een einde te komen aan de problemen in de supermarkten.

Door stakingen in de distributiecentra hadden winkels van de grootgrutter te maken met lege schappen. Zeker mensen in dorpen waar Albert Heijn de enige supermarkt is, grepen veelvuldig mis.

Donderdag werd al duidelijk dat Albert Heijn en de vakbonden weer om tafel gingen en de stakingen werden opgeschort. Het akkoord dat er nu ligt, betekent nog niet dat nieuwe stakingen definitief van de baan zijn. De leden van FNV en CNV moeten het resultaat van de laatste onderhandelingen nog goedkeuren. Maar omdat de belangrijkste eisen van de stakers nu zijn ingewilligd, verwacht CNV-onderhandelaar Roel van Riezen wel dat die goedkeuring er komt.

Alle medewerkers, dus ook de uitzendkrachten, krijgen in de nieuwe cao 10 procent loonsverhoging. De toeslagen voor 's nachts en in het weekend blijven onveranderd en uitzendkrachten krijgen meer zekerheid in hun roosters.