Archief
Bram Berkien/Jumbo-Visma

Bram Berkien/Jumbo-Visma

Huising beste in Belgische Ardennen

Wielrenner Menno Huising heeft zondag zijn eerste overwinning geboekt voor zijn nieuwe ploeg, Jumbo-Visma Development Team. De 19-jarige Wateringer was de sterkste in de Flèche Ardennaise.

De 175 kilometer lange koers met start en finish in Stavelot (België) bracht de renners over diverse beklimmingen. Huising had die het best verteerd en versloeg Francesco Busatto in een sprint-a-deux.

"Ik voelde me heel goed", zegt Huising op de website van zijn ploeg. "Op de slotklim reden drie renners weg en ik was wel een beetje bang dat we hen niet meer terug zouden zien. Ik merkte echter in de achtervolging dat ik nog niet op de limiet zat. Een renner van Bardiani-CSF reed het gat dicht en daarna kon ik het perfect uitspelen."

Huising kende vorig jaar als junior een sterk seizoen, maar kende als belofte een lastige start. "Ik voelde me in de winter vrij goed, al hebben ziekteleed en valpartijen me nadien wat teruggeslagen. Bovendien moest ik wennen aan het belofteniveau en de lange wedstrijden. Gelukkig gelooft de ploeg in mij en krijg ik de ruimte om me te ontwikkelen. Vandaag pakte dat ontzettend goed uit."