Archief
WOS/Martijn Molenaar

WOS/Martijn Molenaar

Velo plaatst zich voor Europees handbal

De handbalsters van Velo hebben zich zaterdagavond met een 30-24 zege op Volendam verzekerd van een Europees ticket.

Door die zege gaat de ploeg uit Wateringen strijden om de derde en vierde plek in de eredivisie. Beide geven recht op een startbewijs voor de EHF European Cup. Voor Velo een knappe prestatie, omdat de dames van trainer Nico Stet dit seizoen voor het eerst actief zijn in de eredivisie.

Velo nam zaterdagavond in eigen huis al snel afstand van Volendam en kwam daarna eigenlijk niet meer in de problemen. Bij rust was de stand 19-11. Dankzij de overwinning is Velo in kampioenspoule A niet meer in te halen door achtervolgers V&L en Volendam. Volgende week treft Velo nog V&L.

Verslaggever Martijn Molenaar sprak na afloop met speelster Talisa Groen:

Quintus onderuit bij SEW

In kampioenspoule B verloor Quintus met 38-30 van SEW. De ploeg uit Kwintsheul loopt daarmee definitief een Europees ticket mis. Quintus staat nu derde in de groep en indien het op die plek blijft staan, moet het strijden voor plek 5 en 6. Volgende week is de laatste wedstrijd in de kampioenspoule tegen de nummer 1 VOC.

Heren Quintus gelijk tegen Dynamico

In de strijd om de titel in de eredivisie bij de heren, liep Quintus averij op bij laagvlieger Dynamico: 33-33. Door het gelijkspel is de achterstand op koploper Houten nu vier punten met nog twee wedstrijden te gaan. Volgende week treffen de nummers 1 en 2 elkaar in Kwintsheul.

Alle uitslagen

Heren
Eredivisie
Dynamico - HV Quintus 33-33

Eerste divisie
JD Techniek Hurry Up/ E&O 2 - HV Quintus 2 32-18

Dames
Play-offs eredivisie
SEW - HV Quintus 38-30
Velo - Volendam 30-24

Eerste divisie
HV Quintus 2 - VOC Amsterdam 2 14-29