Archief
Signbiblio

Signbiblio

Sportnieuws: Judoka Krijthe grijpt brons in Parijs

Op deze pagina word je op de hoogte gehouden van divers sportnieuws waarbij regiogenoten of regioteams betrokken zijn.

Zondag

Judo - Nanco Krijthe uit Maassluis heeft zaterdag brons veroverd bij de European Cup in Parijs. Dat gebeurde in de klasse -66 kg. Na een vrijloting won Krijthe achtereenvolgens van de Israëliër Sorkin en Naghiyev uit Azerbeidzjan. In de kwartfinale bleek de Japanse latere kampioen Hadano te sterk. Via winst in de herkansingen op Lima uit Brazilië en de Fransen Lecoq en Lesauvage legde hij beslag op een prima bronzen medaille.

Zaterdag

Rugby - RC Hoek van Holland heeft de trophy poule winnend afgesloten. Het won met 46-22 van RC Rotterdam. Na een goed begin met een ruststand van 31-5 viel het terug in de tweede helft. Het seizoen is nu afgelopen en Hoek van Holland blijft volgend jaar actief in de ereklasse.

WOS Sport sprak na afloop met trainer Glenn Vertongen:

Donderdag

Darts - Dirk van Duijvenbode komt zaterdag, ondanks zijn blessure die hij afgelopen zaterdag opliep in Leeuwarden, in actie op de Belgian Darts Open 2023 in Wieze. Laat hij desgevraagd weten aan de WOS.

Woensdag

Voetbal - Tweededivisionist Excelsior Maassluis verloor gisterenavond van het lager spelende TOGB. Voor rust kwamen beide teams niet tot scoren. Na rust scoorde de uitploeg tweemaal. Eindstand 0-2.

Maandag

Hockey - Damian Piekar uit 's-Gravenzande is opgenomen in de (voorlopige) Nederlandse ParaHockey selectie. Dat team bereidt zich momenteel voor op het EK ParaHockey in Mönchengladbach (19 t/m 23 augustus). Komende zaterdag speelt het team tegen België. Piekar komt in clubverband uit voor HV Westland.