WOS - Ruud de Jong

Excelsior Maassluis zakt verder weg na nederlaag

Excelsior Maassluis leed zaterdagmiddag een 2-1 nederlaag bij HFC in Haarlem. Het is de vijfde nederlaag op rij en daardoor dreigt de nacompetitie.

De ploeg uit Maassluis is sinds de winterstop steeds verder weggezakt in de tweede divisie. Ook sinds het ontslag van Dogan Corneille wist Excelsior tot nog toe het tij niet te keren. In Haarlem kwam de thuisploeg op voorsprong na een kwartier. Excelsior herstelde kort daarna de schade na een lobje van Baset Moshtaq.

Toch ging het daarna weer fout. Na rust werd HFC sterker en kwam het voor de tweede keer op voorsprong. Ondanks een aantal grote kansen was het weer niet genoeg voor Excelsior. Concurrent TEC won bij Spakenburg met 0-3. Hierdoor zakt Excelsior naar plaats vijftien. Dat zou aan het einde van de competitie promotie/degradatie wedstrijden betekenen.

Trainer Steye Jacobs analyseert de wedstrijd:

Westland Cup: Maasdijk halvefinalist na doelpuntrijke zege

In de Flynth Westland Cup heeft Maasdijk met 3-4 gewonnen van Naaldwijk. Maasdijk kwam goed uit de startblokken. Na een grote kopkans voor Roy Bruinen, wist Nikki Krouwer uit een vrije trap de score te openen. Naaldwijk kwam op gelijke hoogte via een kopbal van Randy van Schelt.

In de tweede helft nam Maasdijk weer een voorsprong en kwam de thuisploeg weer langszij via invaller Danny Niel. Daarna nam Maasdijk pas afstand. Eerst door een doelpunt van Romano Kerkhof. Kort daarna zorgden de jonge spelers Dylan Dekker (assist) en Roy Rodenburg (doelpunt) voor de 2-4. Een laat doelpunt van spits Danny Niel mocht niet meer baten. Maasdijk zal het in de halve finale opnemen tegen FC ‘s-Gravenzande. De andere halve finale zal gaan tussen MVV’27 en Velo.