Archief
112 Maasmedia

112 Maasmedia

Veel waterschade in woningen De Schuurhof Maassluis

Een gesprongen heetwaterleiding in de bovenste woning van het wooncomplex De Schuurhof achter het Schuurkerkje in Maassluis heeft donderdagavond grote schade veroorzaakt. Ook twee ondergelegen woningen hebben schade opgelopen.

Het lek ontstond in de bovenste woning van het complex en lekte door naar twee woningen daaronder. De bewoner van de bovenwoning laat 112 Maasmedia weten dat hij door de buren werd gebeld, dat er een waterlekkage in zijn woning was. Hij moest van ver komen en bij thuiskomst zag hij zijn woning vol met water staan. Inmiddels hadden twee onderburen ook al water in hun huis.

112 Maasmedia

Om het lek te stoppen moest de hoofdkraan dichtgedraaid worden. De bewoners lukte het echter niet om de juiste kraan te vinden. Vervolgens werden de hulpdiensten ingeschakeld. Een persfotograaf van 112 Maasmedia was na de melding als eerste ter plaatse en heeft de juiste kraan dichtgedraaid, waardoor de lekkage is gestopt.

De brandweer heeft diverse woningen gecontroleerd op waterschade en waar nodig de stroom afgesloten om kortsluiting te voorkomen. Stichting Salvage is ingeschakeld voor de afhandeling van de schade.