Archief
WOS

WOS

Mandy van den Berg stopt met voetballen

Voetbalster Mandy van den Berg heeft vrijdag bekendgemaakt dat ze haar actieve carrière beëindigt. In een filmpje op Instagram zegt de 32-jarige in Naaldwijk geboren speelster dat het mooi en genoeg is geweest. "Het is tijd voor een nieuwe fase".

Van den Berg, begonnen bij Westlandia, startte haar professionele carrière in 2007 bij ADO Den Haag. Voor die club speelde zij 57 wedstrijden. In 2012 stapte ze over naar Zweden, waarna ze via Noorwegen en Engeland in 2017 bij het Spaanse Valencia terecht kwam. In de zomer van 2020 stapte ze over naar haar huidige club PSV Eindhoven.

Van den Berg kan terugkijken op een mooie voetballoopbaan, waarin ze de nodige prijzen won, met als hoogtepunt het Europees Kampioenschap in 2017 met de Oranje Leeuwinnen. "Maar het zijn niet de prijzen die mijn carrière hebben gemaakt. Dat zijn de mensen die ik heb ontmoet en de lessen die ik heb geleerd. Lieve familie, lieve vrienden, iedereen bedankt. En voetbal bedankt", aldus Van den Berg in haar afscheidsfilmpje.

Categorieen:
Nieuws Sport Westland