Archief
WOS

Anja Keijzer exposeert in Keukenhof: 'Het was een droom'

In de Keukenhof in Lisse exposeert de Westlandse Anja Keijzer met haar eigen kunst. De expositie is samen met de eveneens Westlandse arrangeur Heleen Valstar opgezet.

Het thema is flower power art. Keijzer was blij verrast, toen ze door Valstar gevraagd werd te exposeren in de Keukenhof. "Je hebt wel eens dromen dat je denkt: dat zou wel leuk zijn als ik daar eens mag hangen. Nu is dat werkelijkheid. En alles bij elkaar, met al die bloemen, ziet het er gewoon geweldig uit."

Anja Keijzer heeft haar atelier 't Penseeltje in een oude boerderij in De Lier en schildert voornamelijk bloemen. "Bloemen heb je in alle soorten, maten en kleuren. Ik kom natuurlijk uit het Westland, dus dat inspireert. Door de kleuren en diversiteit aan bloemen raak je nooit uitgeschilderd."

Het exposeren voor een groot publiek in de Keukenhof werpt nu al zijn vruchten af. "Ja, één schilderij gaat naar Amerika, eentje naar Slovenië. Er zijn mensen uit Italië in mijn atelier geweest en die zeiden: we zijn in de Keukenhof geweest en we zoeken Anja Keijzer. Dat is toch wel bijzonder, dat mensen je opzoeken of contact opnemen."

Het werk van Anja Keijzer is tot 14 mei in de Keukenhof te bewonderen.