Archief
Janneke Middendorp

Janneke Middendorp

Waar zijn de herdenkingen op 4 mei in de regio?

Om 20.00 uur staat Nederland twee minuten stil bij alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Dit zijn militairen en burgers die stierven in oorlogssituaties en bij vredesoperaties. Een overzicht van herdenkingen in jouw regio.

Westland

In De Lier is er dit jaar weer een herdenking in de Domkerk. Om 19.00 uur zal burgemeester Bouke Arends hier een toespraak geven. Aansluitend is er een stille tocht naar het herdenkingsmonument aan de Sportlaan.

De dienst van 's-Gravenzande begint om 19.15 uur in de Dorpskerk aan de Langestraat, waar wethouder Barend Rombout zal zijn. Daarna volgt een stille tocht naar het monument in het park achter de Dorpskerk

In Wateringen begint om 19.00 uur een herdenkingsdienst in de Hervormde Kerk aan het Plein. Daar houdt wethouder Ben van der Stee een toespraak. Daarna loopt het gezelschap naar het monument bij het voormalige gemeentekantoor aan de Dorpskade.

Fractievoorzitter Jenny Vermeer van het CDA houdt om 19.15 uur een toespraak tijdens de herdenkingsdienst in Monster. Die is in de Protestantse Kerk aan de Burgemeester Kampschöerstraat. Daarna gaan de bezoekers naar het monument aan de Van Bemmellaan.

In Naaldwijk begint om 19.00 uur een dienst in de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein, waar wethouder Pieter Varekamp een toespraak houdt. De stille tocht vertrekt om 19.45 uur naar het oorlogsmonument aan de Verdilaan.

In Poeldijk begint een bijeenkomst om 19.00 uur in de Bartholomeuskerk aan de Voorstraat. Hier zal fractievoorzitter van D66, Benjamin Hofland, een toespraak houden. Het herdenkingsmonument bevindt zich op de begraafplaats achter de kerk.

Tot slot in Kwintsheul begint de herdenking om 19.30 uur in op het plein voor dorpshuis Kastanjehof, Kerkstraat met hymnes, psalmen en toespraak en gedicht. Waarna om 20.00 uur twee minuten stilte volgt.

Maassluis

De dodenherdenking van Maassluis is bij het oorlogsmonument in het Prinses Julianaplantsoen. Het programma begint om 19.50 uur. Even voor 20.00 uur wordt het Taptoe-signaal geblazen, waarna een stilte van twee minuten in acht wordt genomen. Bij het monument worden kransen gelegd door onder andere burgemeester Gregor Rensen en de Veteranen Maassluis.

Hoek van Holland

In Hoek van Holland begint om 18.30 uur een herdenkingsbijeenkomst in de kerk aan de De Cordesstraat. Vanaf daar is er een stille tocht naar de algemene begraafplaats aan de Kerkhofweg. Rond 19.40 uur begint de herdenkingsplechtigheid bij het Ereveld.

Midden-Delfland

Er zijn twee herdenkingsbijeenkomsten in Midden-Delfland. Om 19.00 uur begint bij het monument in Schipluiden de plechtigheid. Hier zal wethouder Fred Voskamp spreken. In Maasland start het om 19.40 uur. Hierbij zal ook burgemeester Bram van Hemmen aanwezig zijn.