Archief

GBW wil geen 'intensieve woningbouw' op Flora Campus Westland

De lokale partij GemeenteBelang Westland (GBW) is niet te spreken over het plan voor massale woningbouw in het plan Flora Campus Westland. Dit blijkt uit haar maandag verschenen nieuwsbrief.

De partij is er enthousiast over dat binnen de Flora Campus wordt ingezet op een mix van onderwijs, glastuinbouw en technologie. Dat geldt met name voor het voornemen om naast onderwijs en onderzoek op mbo/hbo-niveau ook een Vakcollege+ voor vmbo te realiseren. "De Floracampus is een ideale omgeving om te komen tot meer eigentijds, aantrekkelijker en uitdagender beroepsgericht onderwijs dat leerlingen goed voorbereidt op de arbeidsmarkt en samenleving. Westland is tenslotte ook wereldwijd marktleider in techniek voor de glastuinbouw dan moeten we ook zorgen dat ontwerp, engineering, ontwikkeling en productie van kassen en installaties voor klimaat-, elektro- en watertechniek binnen Westland mogelijk blijft", motiveert de partij.

'Onherstelbare schade'

Aan de andere kant is GBW absoluut niet enthousiast dat in het Masterplan de focus vooral ligt op intensieve woningbouw, met als belangrijkste doel een lightrail in economische zin haalbaar te maken. “Grootschalige woningbouw en verstedelijking van Westland moeten we absoluut tegengaan. Het staat immers een noodzakelijke gezonde ontwikkeling van het glastuinbouwcluster in het Westland in de weg en brengt onherstelbare schade toe aan de economie van Westland", aldus GBW.