Archief
Leo Bouma

Leo Bouma

Actie voor behoud zwembad Westerhonk

Door bezuinigingen gaat zwembad De Boei bij woonzorgpark Het Westerhonk in Monster komende winter sluiten. Bewoners en familieleden zijn daarom een actie gestart om het bad te behouden.

Volgens de directie van zorgorganisatie 's Heeren Loo is het zwembad een belangrijke voorziening voor de cliënten. Desondanks zijn de exploitatiekosten niet langer op te brengen. De kosten lopen inmiddels op tot in de honderdduizenden euro's per jaar. Daarnaast is het gebouw, dat stamt uit 1983, binnen enkele jaren toe aan een grootscheepse renovatie. 's Heeren Loo zegt echter alle middelen nodig voor het bieden van zorg.

Samen met andere partijen wordt gekeken naar mogelijkheden om het gemis van het zwembad enigszins te compenseren. Dit jaar blijft het zwembad nog zo lang als mogelijk open. Zodra de winter begint en de energiekosten oplopen, zal het bad sluiten.

Petitie

De voorgenomen sluiting zorgt voor onrust onder cliënten en hun familie. Zij zijn daarom een petitie gestart. "Het zwembad is voor vele cliënten op het Westerhonk heel belangrijk. Deze activiteit is niet vervangbaar", schrijft de initiatiefnemer van de petitie. "Het warme zwembadwater doet zoveel voor de cliënten. Het werkt niet alleen ontspannend, maar ook als ontlading van spanning en verlichting van pijn. Door de eigenschappen van water geeft zwemmen een mogelijkheid om contact te leggen met cliënten die niet direct van contact houden. Het zwembad mag niet verdwijnen want voor het grootste deel van de cliënten is zwemmen in een regulier zwembad niet mogelijk."

De petitie was woensdagmiddag al meer dan 500 keer getekend.

Peter Duijsens (Westland Verstandig) gaat in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad op 8 mei vragen of een wethouder contact kan opnemen met 's Heeren Loo om het openhouden van het zwembad te bespreken.