Archief
Provincie Zuid-Holland

Werk aan Wippolderlaan begint na de zomer

De reconstructie van de Wippolderlaan (N211) begint na de zomerperiode. Dan worden eerst voorbereidingen gedaan, zoals het verplaatsen van kabels en leidingen en het kappen van bomen. Uiterlijk in 2027 moet het werk helemaal klaar zijn.

De weg wordt grondig aangepakt. Dat is nodig ook om al het verkeer dat van de provinciale weg gebruik maakt goed door te laten stromen. Nu al sta je geregeld in de file tijdens de spits. De verwachting is dat er in de toekomst nóg meer automobilisten over de Wippolderlaan rijden, waardoor filevorming alleen maar toeneemt. Er komt een verhoogd kruispunt bij de aansluiting met de Laan van Wateringse Veld en een verdiepte ligging bij de aansluiting met de Westlandroute (N222). Verder wordt de weg tussen de N222 en de aansluiting met de A4 verbreed van twee keer tweebaans naar twee keer driebaans. Ook wordt de Zwethzone gedeeltelijk opnieuw ingericht.

Mobilis - Van Gelder

De provincie Zuid-Holland maakte donderdag bekend dat het werk voorlopig gegund is aan de aannemerscombinatie Mobilis - Van Gelder. Met dit voornemen is de gunning nog niet definitief. Tijdens de rechtsbeschermingstermijn van twintig kalenderdagen hebben de partijen die niet gekozen zijn, nog de gelegenheid om bezwaar te maken via een kort geding. Als deze termijn afloopt en er geen bezwaar is gemaakt, is de gunning op 3 mei definitief.

De beoordeling van de aanbiedingen heeft plaatsgevonden op basis van het principe Economisch Meest Voordelige Inschrijving. Dit betekent dat de provincie een weging heeft gemaakt tussen prijs én kwaliteit. De aanbiedingen zijn onder andere getoetst op duurzaamheid en minimaliseren van omgevings- en verkeershinder.