Archief
WOS

Fracties willen extra raadsvergadering over huishoudelijke hulp

Drie fracties in de Westlandse gemeenteraad willen dat er een een extra raadsvergadering wordt gehouden over de huishoudelijke hulp op grond van de Wet Maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Deze extra vergadering direct na het paasweekeinde is aangevraagd door de fracties van CDA, ChristenUnie-SGP en GroenLinks.

Aanleiding voor dit verzoek is de gang van zaken tijdens de commissievergadering Maatschappelijke Omgeving van afgelopen maandag. "Wij willen met wethouder Rombout van gedachten wisselen over de discussie die zich tijdens deze commissievergadering heeft afgespeeld rondom de Wmo, om precies te zijn de huishoudelijke hulp", verklaren zij.

Volgens de fracties heeft wethouder Rombout "onwaarheden gebezigd over het korten op thuiszorg en omtrent de procedure rondom Powerful Ageing en thuiszorg.

Fysiotherapie

In plaats van direct bij een Wmo-verzoek over te gaan tot huishoudelijke hulp, kunnen ouderen zich ook aanmelden voor Powerful Ageing. Dan wordt door een fysiotherapeut onderzocht in hoeverre zij zich nog zelfstandig kunnen redden in het huishouden. Volgens Rombout is dit een vrije keuze, maar volgens CDA-raadslid Anja van der Eijk zou er in de praktijk geen sprake zijn van een vrijblijvende situatie.
Hiermee geconfronteerd, reageerde Rombout: "Als dat zo is, dan ga ik daar op ingrijpen, want de mensen hebben keuzevrijheid."

Aanvulling op 7 april: de extra raadsvergadering wordt komende woensdag gehouden, aanvang 19.00 uur.

Categorieen:
Nieuws Politiek Westland