Archief
WOS

WOS

Eerste bewoners in voormalig raadhuis Wateringen

Na een jaar verbouwen hebben de eerste bewoners hun intrek genomen in het voormalige Wateringse raadhuis aan de Dorpskade.

In het pand zijn 26 sociale huurappartementen gekomen. Op de plek waar de Wateringse gemeenteraad ooit vergaderde, komt een fysiotherapiepraktijk. De bibliotheek was eind vorig jaar al teuggekeerd.

De eerste plannen voor de ombouw van het raadhuis tot appartementengebouw dateren al van begin 2018. Nadat de aanbesteding was gewonnen door ontwikkelaar New Lake 19, leek de verbouwing ruim een jaar later te kunnen beginnen. De aanwezigheid van vleermuizen gooide echter roet in het eten. Gewacht moest worden op een ontheffing op de wet Natuurbescherming.

Wethouder Michiel Ferwerda, aanwezig bij de overhandiging van de eerst sleutel, sprak van een mooie herontwikkeling en noemde de appartementen een goede toevoeging aan het aantal woningen in Wateringen. "Extra blij ben ik met de toewijzing, er komen allemaal Westlanders te wonen en het grootste deel komt ook nog eens uit Wateringen.”

Categorieen:
Nieuws Algemeen Wateringen