Archief
Google Streetview 3

Google Streetview 3

Alle woningen in Waterings gemeentekantoor onder sociale huurgrens

In het voormalige gemeentekantoor in Wateringen komen 13 sociale woningen met een huurprijs van 592 euro en 12 sociale woningen met een huur van 710 euro. Daarmee voldoet projectontwikkelaar New Lake 19 aan de door de gemeente gestelde eis, dat er alleen sociale huurwoningen in het gemeentekantoor komen en dat minimaal de helft daarvan maximaal 592 euro kosten.

Dit antwoordt het college op vragen van Westland Verstandig. Die wilde weten waarom de keuze op de particuliere ontwikkelaar, die volgens WV "zogenaamde sociale huurwoningen vanaf 710 euro" zou gaan bouwen, was gevallen en niet op corporatie Wonen Wateringen die alleen woningen met een huur van 580 euro wilde realiseren.

Het college wijst erop dat de ontwikkelaar de (sociale huur)grens niet overschrijdt. Omdat beide inschrijvers aan het gestelde criterium voldeden, zijn de biedingen beoordeeld op basis van prijs en kwaliteit, aldus het college. En daarop scoorde New Lake 19 beter. B en W geven aan dat het gemeentekantoor van tevoren niet is getaxeerd, maar dat het bod van New Lake (850.000 euro) hoger was dan dat van Wonen Wateringen.