Archief
WOS

WOS

Bibliotheek Wateringen keert terug aan Dorpskade

Er moet nog het een en ander gebeuren, maar vanaf komende maandag kunnen Wateringers hun boeken weer lenen in de bibliotheek aan het oude gemeentehuis aan de Dorpskade.

Een ontwikkelaar is momenteel druk bezig met de verbouwing van het oude gemeentehuis tot een complex met 26 appartementen en een gemeenschappelijke ruimte. Om die reden verhuisde de bieb een jaar geleden tijdelijk naar de Herenstraat.

De verbouwing bevindt zich momenteel in de eindfase. Om die reden kan de bibliotheek nu terugkeren. "Het is hier prachtig geworden", vindt bibliotheekcoördinator Mieke Wits.

Tekst gaat verder onder de video.

"We zijn aan het uitpakken. Vanuit onze tijdelijke vestiging is alles hierheen gebracht. En alle honderden boeken worden nu neergezet met behulp van onze fantastische vrijwilligers."

Studenten

Ook studenten zijn welkom in de bibliotheek. Niet per se om boeken te lenen, maar zeker om te studeren op de nieuwe werkplekken. "We hebben tijdens corona gemerkt dat studenten heel graag in de bieb blijven komen om lekker rustig te kunnen werken en elkaar te kunnen vinden. Je zit hier fantastisch met uitzicht op de molen", aldus Wits.

Ook is er een vernieuwde kinderhoek.

Make-over

Het gebouw heeft in de afgelopen tijd een flinke make-over ondergaan. "Om te beginnen de ramen, die zijn allemaal vervangen. Die waren oud en deels kapot. We hebben overal ledverlichting. De vloer bestond uit een vloerbedekking van tientallen jaren oud, die is door een goed schoon te houden houten vloer vervangen."