Archief
KAW-WOS

'Nieuwe Rozenhof in 2026 klaar'

Er is deze week een nieuwe stap gezet in de ontwikkeling van een nieuwe Rozenhof in Naaldwijk. Wethouder Michiel Ferwerda en Marjolein van Bommel (Careyn) hebben een anterieure overeenkomst getekend.

In de overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over de sloop, de nieuwbouw van het woonzorgcentrum en de bouw van een appartementencomplex naast het zorggebouw. Deze afspraken gaan onder meer over de hoeveelheid woonzorgeenheden, de prijsklassen van de woningen en het aantal parkeerplaatsen.

Het gebouw aan de Anjerlaan is gebouwd in 1965 en is inmiddels erg gedateerd. Renovatie is daardoor niet meer mogelijk. Het nieuwe zorgcentrum gaat bestaan uit vijf verdiepingen met 64 woningen, voor bewoners die psychogeriatrische zorg nodig hebben. Naast het gebouw moet een appartementencomplex komen. Careyn heeft in 2022 de directe omgeving geïnformeerd en betrokken bij dit plan. Ook in het vervolgtraject worden zij op de hoogte gehouden.

Sloop in 2024

Als alles volgens planning verloopt kan de sloop én nieuwbouw beginnen in 2024. Dat gebeurt in fases, zodat de huidige bewoners ook tijdens de bouw in de Rozenhof kunnen blijven wonen. Het nieuwe zorggebouw zal dan in 2026 klaar zijn voor gebruik. De bouw van het appartementencomplex naast het zorgcentrum is gepland in 2027.

"De ondertekening is een volgende stap naar een nieuwe, fijne woonplek voor onze huidige en toekomstige bewoners. Een plek waar onze zorgprofessionals goed hun werk kunnen doen, met de ondersteuning van vrijwilligers en mantelzorgers. Een plek die in verbinding staat met de directe buurtbewoners en de wijk waarin we ons bevinden. De kracht van samen hoort bij de toekomst van de nieuwe Rozenhof", aldus Van Bommel.

Gemeente Westland