Archief
KAW-WOS

Careyn wil nieuwbouw op locatie Rozenhof

Zorgorganisatie Careyn wil de locatie Rozenhof aan de Anjerlaan in Naaldwijk in fases vervangen door nieuwbouw.

Die plannen zijn deze week in een internet-bijeenkomst gepresenteerd aan omwonenden. Het verpleeghuis voor mensen met dementie is sterk verouderd. Onderzoek heeft uitgewezen dat grootschalige renovatie van het bestaande gebouw niet haalbaar is. Daarom wordt gekozen voor sloop en nieuwbouw.

De plannen zitten nu nog in de initiatieffase, wat inhoudt dat het een en ander nog wordt onderzocht en dat er gesprekken zijn met de gemeente Westland. Het idee is in elk geval om een nieuw woonzorgcentrum te realiseren (van vijf bouwlagen), dat plaats gaat bieden aan 64 bewoners die psycho-geriatrische zorg nodig hebben. Ook heeft Careyn de ambitie om daarnaast ongeveer 40 reguliere appartementen op de locatie in te passen in een pand van acht bouwlagen. Dit worden woningen die geschikt zijn voor een doelgroep die voorbereid wenst te zijn op een toekomstige zorgvraag.

Het plan verkeert nog in het beginstadium. Volgend jaar hoopt Careyn tot een definitief ontwerp te kunnen komen, waarna als alles meezit in 2024 met de bouw kan worden begonnen.

Het is de bedoeling om eerst een gedeelte van het huidige gebouw te slopen en daar het nieuwe woonzorgcentrum te bouwen. Nadat de bewoners van de huidige Rozenhof verhuisd zijn naar de nieuwbouw, kan het resterende deel van de huidige Rozenhof gesloopt worden. Op die plek moeten de woningen komen.