Archief
Thierry Schut

Nieuwe kans Westland voor NK Tegelwippen

Westland gaat met zo'n 150 Nederlandse gemeenten opnieuw de strijd aan om de Nederlandse tuinen klimaatbestendiger te maken en de biodiversiteit te bevorderen.

Het doel van het NK tegelwippen is het vervangen van tegels voor groen. Je wipt er een tegel uit en plant er bloemen of planten voor in de plaats. Zo kun je een steentje bijdragen aan een groenere en gezondere leefomgeving. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Westland meer klimaatadaptief en biodivers.

Wethouder Michiel Ferwerda is enthousiast dat de gemeente Westland dit jaar weer deelneemt: "De gemeente is al hard aan het vergroenen en komt binnenkort met een Actieplan Groen. De eindstand van het NK Tegelwippen liet vorig jaar zien dat we het best wel wat beter kunnen doen, dus ik kijk ernaar uit om samen met de inwoners van Westland de komende maanden aan de slag te gaan."

Tegeltaxi

Om bewoners uit het Westland extra te motiveren kunnen zij de gewipte tuintegels gratis op laten halen door de Tegeltaxi die voor de eerste keer rijdt op 5 april.
Op deze website is meer informatie te vinden en zijn de spelregels te lezen.