Archief
PR

Westlandse kas Floriade wordt theater Studio100

De kas die vorig jaar is gebruikt tijdens de Floriade in Almere krijgt een nieuwe bestemming. Het tentoonstellingsgebouw wordt verplaatst naar Midden Nederland Hallen in Barneveld, waar het een nieuwe bestemming krijgt.

De kas genaamd The Green House is gebouwd door Bom Group uit Hoek van Holland. Het heeft een afmeting van zo’n 10.000 m2 en is veertien meter hoog.

Eerder maakte de WOS onderstaande reportage over de kas. Tekst gaat verder onder de video.

ReyTec Innovation Projects in Honselersdijk heeft de opdracht binnengehaald om de kas te demonteren en te verplaatsen naar de nieuwe locatie in Barneveld. De nieuwe eigenaar van The Green House is Midden Nederland Hallen in Barneveld, een locatie voor beurzen, congressen, bedrijfsfeesten en evenementen. Het bedrijf ziet mogelijkheden met The Green House en gaat de kas onder meer inzetten als entreehal en kenniscentrum. Ook wordt het een foyer voor evenementen en een theater van Studio100, bekend van onder andere Samson & Gert, Mega Mindy en Kabouter Plop.

"We zijn in Almere reeds gestart met het demonteren van de kas", zegt Raymond Mauritz van ReyTec. "De verwachting is dat dit traject eind maart is afgerond. Rond juli/augustus starten we vervolgens met de wederopbouw. Die zal zo'n vijf maanden in beslag nemen."