Archief
WOS

Naaldwijkse leidt koning rond in Westlandse kas: 'Kers op de taart'

Vol trots heeft Heleen Valstar uit Naaldwijk koning Willem-Alexander rondgeleid op de Floriade in Almere. Tijdens zijn bezoek aan de wereldtuinbouwtentoonstelling nam de koning een kijkje in de kas die door Westlanders is gebouwd. "Dit was de kers op de taart", zegt Valstar.

Na het openingswoord bezocht koning Willem-Alexander The Green House, een 10.000 meter grote kas bij de ingang van het park. In de kas presenteren standhouders oplossingen voor het wereldwijde voedselvraagstuk. De Naaldwijkse arrangeur heeft een jaar lang gewerkt aan bloemen- en plantenarrangementen in de kas en op het Floriade-park.

"Deze opdracht was de kers op de taart", aldus Valstar. "Eens in de tien jaar wordt de Floriade gehouden, dus de kans was vrij klein." Sinds kort werkt de dochter van Heleen Valstar bij haar moeder in het bedrijf. De arrangeur daarover: "Het was ontzettend leuk om met haar dit project te doen."

Artikel gaat verder onder de video:

Op de Floriade vind je oplossingen die steden leuker, mooier en duurzamer maken. En je kunt er genieten van de geur en kleur van bloemen, planten, groenten en fruit. Boven het park hangt een 35 meter hoge kabelbaan die ook over snelweg A6 zweeft. Op de Floriade - die tot in oktober toegankelijk is - worden 2 miljoen bezoekers verwacht.

Voordat de koning een bezoek bracht aan de Floriade blikte Heleen Valstar vooruit in de WOS Ochtendshow: