Archief
WOS/Jan Cammeraat

Hoekse kringloopwinkel ook naar Badweg

Naast de verhuizing van het Kringloopcentrum Hoek van Hoek naar het centrum van de Hoek, opent het centrum in maart nu ook een locatie aan de Badweg bij het grote parkeerterrein aan het strand.

Begin februari moest het Kringloopcentrum acuut stoppen met alle activiteiten. Het voormalige deelgemeentekantoor aan de Prins Hendrikstraat zou een tijdelijk onderkomen bieden. Dat gaat nog steeds door, maar een deel van het centrum krijgt nu ook een onderkomen aan de Badweg. Op die locatie hebben zijn vooral vintage- en exclusieve kringloopspullen te koop.

Henny Game, secretaris van het Kringloopcentrum Hoek van Holland, ziet het positief in. "We hebben goed nieuws. We gaan in maart ook open op een locatie aan de Badweg 67, de voormalige bouwketen van metrostation Metro aan Zee. Daar is voldoende ruimte om een ander deel van onze activiteiten voort te zetten. In het oude deelgemeentekantoor kunnen we sowieso niet definitief blijven. Onze ambitie is om op de Badweg wel een definitieve plek te krijgen. Dus hopen we dat straks alle neuzen dezelfde kant op wijzen."

Het Kringloopcentrum Hoek van Holland en het Repaircafé worden zaterdag 11 maart om 11.00 uur geopend in de locatie Badweg door dorpsraadvoorzitter Jacco van Dam.

Binnenkort opent het centrum ook de tijdelijke locatie aan de Prins Hendrikstraat 161 (voormalig stadskantoor) waar zij naast kleding ook elektrische huishoudelijke apparaten, gereedschappen en installaties aanbieden. Ook komt hier het RepairCafé en een werkplaats houtbewerking en fietsherstel. De openingsdatum van de Prins Hendrikstraat is nog niet bekend.